EYE FOR AN EYE


EYE FOR AN EYE

1237724_410792222355643_911434958_n
„EYE FOR AN EYE przedstawiać nie trzeba. Ten zespół jest doskonale rozpoznawalny, to jedna z głównych sił napędowych współczesnej sceny HC/Punk w Polsce. Ich koncerty, płyty i działalność w lokalnej scenie uderzają szczerością, zaangażowaniem, autentycznością. To jeden z tych zespołów, które w czasach stylistycznych podziałów potrafią skupić pod jedną sceną punx, skins i HC płci obojga. To też jeden z tych zespołów, które w czasach, gdzie przekaz schodzi na drugi plan, potrafią mówić o rzeczywistych problemach i robią to w umiejętny i skuteczny sposób. Ogromna w tym zasługa ekspresji i charyzmy wokalistki Ani i solidności reszty składu. Eye For An Eye może być jednocześnie doskonałym zespołem dla każdego zaczynającego swoją przygodę z punk rockiem, jak i dla weteranów wspominających zaangażowanie starych kapel z lat 80 czy 90. W jakiś tajemniczy sposób ta załoga potrafi połączyć radość i entuzjazm przypisywany zazwyczaj nowicjuszom z doświadczeniem ponad 15 lat grania w zespole.”

Dyskografia:
2001 – Fabryka drwin (MC/CDR)
2004 – Dystans (MC/CD)
2005 – Dystans (LP)
2005 – To co łączy nas – split z THE HUNKIES (CD)
2007 – Gra (CD/LP)
2008 – Cisza (CD)
2009- Cisza (LP)
2012 – Krawędź (CD/LP)
2014 – Głos (CD/EP)

http://efae.and.pl/
https://www.facebook.com/efaepl
http://eyeforaneye1.bandcamp.com/